Tallers monogràfics curs 2023-24

Ja teniu disponible tota la programació de tallers monogràfics per al proper curs, enguany amb una novetat important: el nou taller obert de disseny gràfic.

Els tallers són oberts a tothom, pot inscriure's qualsevol persona major de 18 anys, tingui o no coneixements previs. Les inscripcions es fan telemàticament, emplenant aquest formulari (cliqueu per accedir-hi).

Fins el 3 de setembre estarà oberta la inscripció preferent per a alumnes del curs anterior, i a partir de 4 de setembre a les 8h s'obrirà per al nou alumnat.

Les places s'adjudicaran per ordre d'inscripció. Si el taller en el qual esteu interessats no apareix al formulari, és que ja no hi ha places disponibles. En aquest cas podeu sol·licitar, en el mateix formulari, d'apuntar-vos en llista d'espera.

El nou alumnat caldrà que ens hi adjunteu els següents documents (tingueu-los a punt en format jpeg o pdf):

Matrícula cicles formatius curs 23-24 i assignació de les places vacants

Les llistes definitives d'admesos als cicles formatius, així com les llistes d'espera, es publicaran en les següents dates:

 • Grau Mitjà (Serigrafia i APGI): 29 de juny
 • Grau superior (Il·lustració): 18 de juliol

En aquestes llistes només hi apareixerà l'alumnat que ha fet prèviament preinscripció i que té plaça assignada al nostre centre. Tots aquests rebran un correu amb les indicacions per a formalitzar la matrícula definitiva, que es podrà fer de forma presencial o per correu electrònic. Els períodes de matrícula són els següents:

 • Grau Mitjà (Serigrafia i APGI): del 30 de juny al 7 de juliol
 • Grau Superior (Il·lustració): del 19 al 24 de juliol

En cas que quedin places disponibles, aquestes s'assignaran a l'alumnat que hagi fet preinscripció però que hagi quedat en llista d'espera. Si un cop esgotada la llista d'espera encara queden places vacants, es podrà fer la sol·licitud en les següents dates:

 • Grau Mitjà (Serigrafia i APGI): del 10 al 21 de juliol
 • Grau Superior (Il·lustració): del 25 al 28 de juliol

Aquesta sol·licitud la podrà presentar tot l'alumnat que va fer la prova d'accés en la convocatòria extraordinària, o els que compleixin els requisits però no tinguin plaça assignada a cap centre. Si el nombre de sol·licituds és major al de places vacants, aquestes s'assignaran per ordre de nota. L'admissió es comunicarà directament a l'alumnat interessat un cop es tanqui la recollida de sol·licituds.

Preinscripció cicles formatius curs 2023-24

Preinscripció al CFGM d'Assistència al Producte Gràfic Imprès (APGI) i al CFGM de Serigrafia Artística

 • Només pot fer la preinscripció l'alumnat inscrit a la prova d'accés o que té accés directe.
 • Cliqueu aquí per accedir a la pàgina de sol·licitud
 • Si en el moment de fer la preinscripció encara no teniu la nota de la prova d'accés, podeu emplenar el formulari posant un "5" com a nota de la prova d'accés en l'apartat de "criteris de barem". El sistema introduirà automàticament la nota real un cop es publiquin les qualificacions.
 • Termini: del 12 al 18 d'abril i del 9 al 15 de maig
  IMPORTANT!: Tots dos períodes són igualment vàlids, sense que suposi cap prioritat en l'assignació de places. Les dates coincideixen amb els dos períodes de preinscripció als cicles de Formació Professional de grau mitjà (un per a alumnes de Continuïtat d’Escolarització i un per a la Resta de l’Alumnat) on sí que van adreçats a col·lectius diferents, però en els cicles d'Arts Plàstiques i Disseny no existeix aquesta diferència.

Preinscripció al CFGS d'Il·lustració

 • Només pot fer la preinscripció l'alumnat inscrit a la prova d'accés o que té accés directe.
 • Cliqueu aquí per accedir a la pàgina de sol·licitud
 • Si en el moment de fer la preinscripció encara no teniu la nota de la prova d'accés o dels estudis que us donen accés directe, podeu emplenar el formulari posant un "5" com a nota en l'apartat de "criteris de barem". Posteriorment podreu acreditar la nota d'accés durant el període de reclamacions.
 • Termini: del 26 de maig a l'1 de juny

Alumnat que encara no ha fet la prova d'accés

L'alumnat que encara no ha fet la prova d'accés i no compleix els requisits d'accés directe, pot inscriure's a la convocatòria extraordinària(només de la part comuna) del 25 al 31 de maig.

GRAU MITJÀ:

GRAU SUPERIOR:

L'alumnat que superi la prova d'accés en la convocatòria extraordinària no ha de fer preinscripció, i accedeix directament al procés de matrícula si hi ha places vacants.

Proves d'accés curs 2023-24

Dates d'inscripció i realització de les proves d'accés.
Convocatòria ordinària:

Inscripció: del 7 al 20 de març
Prova comuna Grau Mitjà: 3 de maig, de 16 a 20'30h
Prova específica Grau Mitjà: 4 de maig, de 16 a 18h
Prova comuna Grau Superior: 23 de maig, de 16 a 20'30h
Prova específica Grau Superior: 24 de maig, de 16 a 19h 

Informació i inscripcions:

La inscripció es fa de forma telemàtica a través del web del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Trobareu tota la informació, calendari, exemples de les proves, etc. així com el formulari d'inscripció en aquest enllaç:

Informació i inscripció a la prova de Grau Mitjà
Informació i inscripció a la prova de Grau Superior

Qui ha de fer la prova?

Grau Mitjà

 • Tenen ACCÉS DIRECTE sense fer la prova, les persones que tinguin un títol de Grau Mitjà o de Grau Superior d'arts plàstiques i disseny, o un títol de Formació Professional d'una família equivalent.
 • Les persones que tinguin el títol d'ESO han de fer NOMÉS LA PART ESPECÍFICA DE LA PROVA.
 • Les persones que no tinguin el títol d'ESO han de ser majors de 17 anys (o complir-los durant l'any 2022) i fer LA PART COMUNA I ESPECÍFICA DE LA PROVA
 • Consulteu la informació completa per a l'accés amb altres titulacions

Si actualment esteu cursant 4t d'ESO us podeu inscriure a la prova i presentar-vos-hi, i haureu d'acreditar l'obtenció del títol posteriorment, durant el procés de matrícula.

Grau Superior

 • Tenen ACCÉS DIRECTE sense fer la prova, les persones que tinguin el títol de batxillerat de modalitat d'arts o títol de batxillerat d'altres modalitats si s'han cursat 3 matèries de la modalitat d'arts.
 • Tenen ACCÉS DIRECTE sense fer la prova, les persones que tinguin un títol de Grau Mitjà d'arts plàstiques i disseny, un títol de Grau Superior d'arts plàstiques i disseny o un títol de Grau Superior de Formació Professional d'una família equivalent.
 • Han de fer NOMÉS LA PART ESPECÍFICA DE LA PROVA les persones que tinguin el títol de batxillerat (d'altres modalitats diferents a l'artístic) o un títol de Grau Mitjà de Formació Professional.
 • Han de fer LA PART COMUNA I ESPECÍFICA DE LA PROVA les persones que tinguin 19 anys o més (o els compleixin l'any 2021), i no tinguin cap dels títols esmentats anteriorment
 • Consulteu la informació completa per a l'accés amb altres titulacions

Les persones que es troben en l'últim curs d'un d'aquests títols es poden inscriure a la prova i presentar-s'hi, i hauran d'acreditar l'obtenció del títol posteriorment, durant el procés de matrícula.

Informació curs 2022-23

Ens complau anunciar-vos que enguany podem recuperar el format presencial per a les reunions informatives d'inici de curs. Tot i així, mantindrem la possibilitat de seguir-les per videoconferència per a tots aquells i aquelles que no hi pugueu assistir presencialment. Les xerrades són obertes a tot l’alumnat de primer curs i les seves famílies, amb els següents horaris (us indiquem també l'enllaç per a seguir-les per videoconferència):

A l'alumnat de segon us donarem tota la informació de curs el primer dia de classe, però podeu assistir a les reunions informatives (famílies també) si ho desitgeu.

Per evitar fer la xerrada massa llarga i feixuga teniu tota la informació a l’alumnat recollida a la pàgina web de l’escola, per tal que tingueu sempre a l’abast i a un sol clic tota la informació que habitualment donem a les reunions d’inici de curs. Podeu consultar la secció “informació a l’alumnat”, i us recomanem que llegiu tots els apartats per tal de resoldre durant les reunions inicials qualsevol possible dubte que puguin generar. Hi trobareu tot el què us cal saber abans de començar el curs: calendari escolar, llista de material necessari, horaris de tots els grups, normativa, etc.

A tall de resum, us destaquem les informacions més importants:

 • Les classes començaran el dilluns 12 de setembre, tant per Grau Mitjà com Superior.
 • Cal respectar l'horari de classes, és imprescindible la vostra col·laboració i la màxima puntualitat per tal que el curs es desenvolupi correctament. 
 • Consulteu l’horari per saber a quina hora heu de venir el primer dia de classe. El/la vostre/a professor/a us estarà esperant a l'entrada per acompanyar-vos a l'aula corresponent.
 • Tots els grups seran de com a màxim 15 alumnes, i no s’ajuntaran grups en cap assignatura.
 • Cada grup disposa del seu propi espai, del qual no s’ha de moure tret d’algunes activitats puntuals. Cada aula disposa de tot el necessari per a treballar, inclosos ordinadors, per tant no és necessari disposar d'ordinador propi. Tot i així, aquells que en tingueu podeu portar-lo, i el professorat us ajudarà a saber si reuneix els requisits mínims necessaris. L’escola us facilitarà les llicències Adobe per a poder utilitzar el programari en els vostres equips personals.
 • Pel què fa al material necessari, teniu un llistat orientatiu. A les reunions informatives resoldrem tots els dubtes que hi pugui haver, i durant el curs el professorat us anirà indicant quin material necessitareu per a les següents classes. No és necessari que el compreu tot de cop abans de començar el curs.

Aprofitem l’avinentesa per donar-vos la benvinguda al nostre centre a tot el nou alumnat, i restem a la vostra disposició per qualsevol aclariment, consulta o suggeriment que ens vulgueu fer.

On som?

C. dels Infants, 2 - 08241 MANRESA
Telèfon: 93 872 63 69
Correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Horari de secretaria: de dilluns a divendres de 9 a 13h i dimarts de 16 a 20h

Som a les xarxes socials

Segueix-nos per estar al dia de tot el què fem!

Accés d'usuaris registrats