Preinscripcions als cicles formatius

Preinscripció als cicles formatius d'Arts Plàstiques i Disseny:

Grau mitjà: de l'11 al 17 de maig
Grau Superior: del 25 al 31 de maig
La preinscripció es fa de forma telemàtica al web https://preinscripcio.gencat.cat

Tot l'alumnat que tingui els requisits d'accés directe o que hagi realitzat la prova d'accés en convocatòria ordinària ha de fer la preinscripció en aquestes dates, encara que no tingui la nota de la prova d'accés.

En la preinscripció cal omplir un apartat amb la nota de la prova. Atès que les qualificacions provisionals de la prova no es publiquen fins el 21 de maig (Grau Mitjà) o el 25 (Grau Superior), si no teniu la qualificació en el moment de fer la preinscripció heu d'omplir aquest camp posant qualsevol valor. Posteriorment, un cop es publiquin les qualificacions definitives, el sistema hi afegirà automàticament la nota real, i la validarem des del centre.

Proves d'accés, 2a convocatòria

Els aspirants que no hagin fet la prova en convocatòria ordinària no han de fer preinscripció, i poden inscriure's a la convocatòria extraordinària (només de la part específica) del 24 al 28 de maig a través de la pàgina http://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/. La prova es realitzarà el 25 de juny per a Grau Mitjà i el 28 de juny per a Grau Superior. Un cop feta la prova es fa directament la matrícula al centre escollit, en cas que quedin places disponibles.

 

Proves d'accés: Llista provisional d'admesos, dates, mostres i material necessari

Tot l'alumnat que hàgiu fet la inscripció per a les proves d'accés ja podeu consultar la llista provisional d'admesos i exclosos:

Per a fer la consulta només us cal el núm. de DNI i el codi de la sol·licitud que hi ha en el resguard d'inscripció. Si figureu com a exclòs/a per la manca d'algun document, només cal que ens el feu arribar per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .

Si ja consteu com a admès/a, no cal que feu res més fins al dia de realització de la prova. Recordeu que les dates són:

Prova comuna Grau Mitjà: 5 de maig, de 16 a 20'30h
Prova específica Grau Mitjà: 6 de maig, de 16 a 18h
Prova comuna Grau Superior: 12 de maig, de 16 a 20'30h
Prova específica Grau Superior: 13 de maig, de 16 a 19h

Podeu veure models de prova en aquests enllaços:

Mostres de proves d'accés de Grau Mitjà
Mostres de proves d'accés de Grau Superior

Finalment, recordeu que el dia de la prova és imprescindible mostrar el DNI. Podeu consultar la llista de material necessari aquí:

Material per a la prova de Grau Mitjà
Material per a la prova de Grau Superior

En cas que no estigueu inscrits a la prova en convocatòria ordinària, encara sou a temps d'inscriure-us per a la 2a convocatòria del 24 al 28 de maig. Trobareu tota la informació a la pàgina del Departament d'Esenyament.

Inscripció a les proves d'accés

Dates d'inscripció i realització de les proves d'accés.
Convocatòria ordinària (maig de 2021):

Inscripció: del 15 al 25 de març
Prova comuna Grau Mitjà: 5 de maig, de 16 a 20'30h
Prova específica Grau Mitjà: 6 de maig, de 16 a 18h
Prova comuna Grau Superior: 12 de maig, de 16 a 20'30h
Prova específica Grau Superior: 13 de maig, de 16 a 19h 

Informació i inscripcions:

La inscripció es fa de forma telemàtica a través del web del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Trobareu tota la informació, calendari, exemples de les proves, etc. així com el formulari d'inscripció en aquest enllaç:

Informació i inscripció a la prova de Grau Mitjà
Informació i inscripció a la prova de Grau Superior

Qui ha de fer la prova?

Grau Mitjà

Han de fer NOMÉS LA PART ESPECÍFICA DE LA PROVA les persones que tinguin:

 • el títol d'ESO (o un títol equivalent a efectes d'accés)
 • la prova d'accés a grau superior de Formació Professional superada
 • un PFI cursat en un curs anterior a l'actual (2020- 2021), amb una qualificació final igual o superior a 8 (en aquest cas cal inscriure's també a la prova comuna i demanar l'exempció)
 • un PFI cursat l'any acadèmic 2020-2021, amb una nota igual o superior a 5 (en aquest cas cal inscriure's també a la prova comuna i demanar l'exempció)
 • el curs específic per a l'accés a cicles formatius de grau mitjà
 • les proves d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys o de 45 anys o hagin accedit a la Universitat per haver acreditat experiència laboral o professional tenint complerts 40 anys d'edat

Les persones que es troben en l'últim curs d'un d'aquests títols es poden inscriure a la prova i presentar-s'hi, i hauran d'acreditar l'obtenció del títol posteriorment, durant el procés de matrícula.

Han de fer LA PART COMUNA I ESPECÍFICA DE LA PROVA:

 • les persones que tinguin 17 anys o més (o els compleixin l'any 2021), i no tinguin cap dels títols esmentats anteriorment

Tenen ACCÉS DIRECTE sense fer la prova, les persones que tinguin:

 • títol de Grau Mitjà o de Grau Superior d'arts plàstiques i disseny
 • títol de Grau Mitjà de formació professional d'una família equivalent a una d'arts plàstiques i disseny a efectes de la prova d'accés
 • títol i acreditació que permeti l'exempció de la prova específica de grau superior
 • certificat de superació amb aprofitament dels cursos comuns d'arts aplicades i oficis artístics (plans d'estudis establerts els anys 1963, 1984 o 1986)
 • resolució d'exempció reconeguda per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial

Grau Superior

Han de fer NOMÉS LA PART ESPECÍFICA DE LA PROVA les persones que tinguin:

 • el títol de batxillerat (d'altres modalitats diferents a l'artístic)
 • el títol de Grau Mitjà de Formació Professional
 • la prova d'accés a grau superior de formació professional superada
 • el curs específic per a l'accés a cicles formatius de grau superior
 • les proves d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys o de 45 anys o hagin accedit a la Universitat per haver acreditat experiència laboral o professional tenint complerts 40 anys d'edat

Les persones que es troben en l'últim curs d'un d'aquests títols es poden inscriure a la prova i presentar-s'hi, i hauran d'acreditar l'obtenció del títol posteriorment, durant el procés de matrícula.

Han de fer LA PART COMUNA I ESPECÍFICA DE LA PROVA:

 • Les persones que tinguin 19 anys o més (o els compleixin l'any 2021), i no tinguin cap dels títols esmentats anteriorment

Tenen ACCÉS DIRECTE sense fer la prova, les persones que tinguin:

 • títol de batxillerat de modalitat d'arts o l'artístic experimental
 • títol de batxillerat d'altres modalitats si s'han cursat 3 matèries de la via d'arts plàstiques de la modalitat d'arts
 • títol de Grau Mitjà d'arts plàstiques i disseny
 • títol de Grau Superior d'arts plàstiques i disseny
 • títol de Grau Superior de formació professional d'una família equivalent a una d'arts plàstiques i disseny a efectes de la prova d'accés
 • títol de grau en Disseny, Conservació i restauració de béns culturals, Belles arts, Arquitectura, Enginyeria tècnica en disseny industrial
 • títol superior (equivalent a diplomatura) d'arts plàstiques, de disseny o de conservació i restauració de béns culturals
 • títol de graduat en arts aplicades i oficis artístics, en alguna de les especialitats dels plans d'estudis establerts els anys 1963, 1984 o 1986
 • resolució d'exempció reconeguda per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial

Es manté la suspensió dels tallers monogràfics

Atenent a les mesures dictades pel Departament de Salut de la Generalitat, que decreten la suspensió de les activitats extraescolars, de lleure, i d'ensenyaments no reglats com a mínim fins el 17 de gener, us comuniquem que a l'Escola d'Art no reprendrem els tallers monogràfics almenys fins el mes de febrer.

Estem treballant per poder redistribuir l'alumnat dels tallers en grups més reduïts, per tant en cas que durant els propers dies s'alleugerissin les restriccions i es permetessin de nou les activitats (encara que sigui en grups de màxim 6 persones) podrem reprendre els monogràfics a partir de l'1 de febrer.

Tan bon punt tinguem novetats ens posarem en contacte directament amb tot l'alumnat matriculat per tal d'informar-vos-en.

Mantenim la suspensió dels tallers monogràfics fins el gener

Després de valorar el nou marc normatiu proposat pel Govern de la Generalitat pel què fa a l'obertura progressiva d'activitats a partir del proper dilluns 23 de novembre, us comuniquem que la direcció de l'Escola d'Art de Manresa juntament amb la regidoria d'Ensenyament hem decidit no reprendre encara l'activitat dels tallers monogràfics fins el mes de gener.

Tot i que a partir del proper dilluns s'autoritzen les activitats d'ensenyaments no reglats amb un màxim de 6 alumnes, en la majoria dels nostres tallers aquest límit només permetria l'assistència de l'alumnat en dies alterns. Tenint en compte que durant el desembre hi ha dos dies festius (dies 7 i 8), això limita a una o màxim dues les sessions a les que podria assistir cada alumne/a des d'ara fins al final del trimestre.

Per tot això, i pensant també amb prudència i en la seguretat de tot l'alumnat, hem cregut convenient prolongar la suspensió fins al 3r tram de la desescalada, en el qual s'autoritzaran ja grups de fins a 10 persones, i que previsiblement hauria de començar al gener. En cas de mantenir-se les restriccions, valorarem igualment la possibilitat de reprendre els tallers en grups més reduïts. 

On som?

C. dels Infants, 2 - 08241 MANRESA
Telèfon: 93 872 63 69
Correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Horari de secretaria: de dilluns a divendres de 9 a 13h i dimarts de 16 a 20h

Som a les xarxes socials

Segueix-nos per estar al dia de tot el què fem!

Accés d'usuaris registrats